שאלות לגבי בדיקות ועוד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

30/12/2023 | 11:42 | מאת: א

בת 52 צפיפות עצם יצא סביב 3 וסביב 3.5 בשני האברים.אוסתופורוזיס.נאמר לי כי המס גבוה בשביל גילי. א. האם זה כך? ב. עשיתי סיטיאקס יצא 968 ואנ1פי1 109 שניהם נמצאים בתוך הטווח הנורמה בדף התוצאה של ביהח שביצעתי את הבדיקות.לאחר מנופאוזה.שנתיים מאז ש נגמר המחזור.איך ייתכן שזה בטווח ואיפה שאני קוראת שמעל 300 זה לא תקין ומקבלין תרופות.איך המס הגבוהים שלי בטווח?? ג. האם קולה שאני שותה בערך 2 ליטר בשבוע בגלל הקפאין תורם למחלה??

לא ככ הבנתי מה את שואלת, בכל מקרה יש לפנות לרופא המשפחה או לאנדוקרינולוג בעקרון מעל 300 נחשב CTX גבוה אם בוצע לפי ההנחיות 2 ליטר בשבוע לא מאד בעייתי למעט הסוכר הרבה שיש בקולה

02/01/2024 | 17:28 | מאת: א

דר לגבי הנחיות נעשה ב 8.40 בבוקר.צום 12 ש גם מתרופות פמוטודין.לא לוקחת תוסף ביוטין.כן אכלתי אוכל שמכיל ביוטין 4 ימים לפני.האם הזיק לתוצאה?פליקסונז תרסיס סטרואידים לאף לקחתי באותה תק האם גרם לתוצאה להיות גבוהה? לגבי קולה הסוכר שאמרצ המון פוגע בעצם?אני רזה אין לי סכרת ולא אוכלת מתוקים בכלל.נס כפית אחת ביום בחלב. רופאיי תורים רחוקים משפח לא תמיד יודעת לענות.

יש להפסיק ביוטין 3 ימים לפני בדיקת סמני שחלוף העצם. סוכר לא פוגע בעצם, סוכרת כן

06/01/2024 | 07:34 | מאת: א

דר לא הבנתי את תשובתך.להפסיק מאכלים שיש בהם ביוטין או רק תוסף?תוסף לא לקחתי מעולם.שואלת על מזון לפני ctx ו p1np ובדיקות דם ושתן קוטיזול קרטנין סידן זרחן ובנס גונס בשתן איסוף.וקרטנין סידן פרולקטין בדם?האם בכל הנל להפסיק אוכל שמכיל ביוטין או רק בסיטיאקס או רק בשתן ובדם? אשמח לתשובתך

צום 12 שעות ולהפסיק תוסף שמכיל ביוטין 3 ימים לפני בדיקת CTX P1NP

20/01/2024 | 13:51 | מאת: א

תודה רבה דר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת