פפילרי קרצינומה וריאנט תא גבוה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

26/12/2023 | 22:47 | מאת: מ.

שלום רב אימי בת 64 התגלה אצלה פפילרי קרצינומה עקב שיעול מגרד ומציק , ב us הטרום ניתוחי היה כתוב שאורך הגידול המירבי 1.3 ס"מ ושיש 3 בלוטות חשודות ושהגידול נושק לקופסית ואין לשלול פריצתה, בניתוח עצמו החליט הרופא להוריד רק אונה אחת ואיסתמוס+כריתה פראטרכיאלית שמאלית, כי היה נראה לו שהגידול לא פרץ את הקופסית ובשליחה מיידית תוך כדי הניתוח של בלוטת לימפה חשודה הגדולה מביניהם היא חזרה ללא גידול. כעת הגיעו התשובה ההיסטולוגית הסופית ושמדובר בוריאנט תא גבוה אגרסיבי ,אלה התוצאות: תאור מאקרוסקופי: 1. The specimen (received in formalin, labeled with the patient's name and 10) named as "left thyraid lobectomy", y consists of a thyroid lobe that weighs 3 grans and measures 32x22x11 m. unmarked. The surface paintoned with red ink. an section one tan-gray nodule weasuring 15x18x8 mm, with Irregular margins. The specimen is entirely submitted inte 4 cassettes S- 2. The specimen (received in formalin, labeled with the patient's name and 10) consists of In the cassette (after frozen section) 3 adipose tissue fragments 3, S fibroadipose tissue fragment measuring 32x28x9 an, unmarked.. with one lymphnode (2.1-2.2). (2.3) The specteen is entirely submitted into 2 cassettes 7- תאור מיקרוסקופי ואבחנה: Left thyroid lobe: Involved by widely infiltrative papillary thyroid carcinoma (PTC). Tall cell variant (up to 50% of Tall cells), measuring 1.5 cm, showing intratumoral fibrosis, dystrophic calcifications. Prominent extrathyroid extension seen. Margins free by 6.1 cm only. No signs of lymphovascular or perineural invasion. No necrosis or increased mitotic activity. Post FNA changes seen. Background parenchyma showing hyperplastic follicular nodules. Adjacent normocellular parathyroid gland seen. 84878/2/2023 Left neck dissection: Three small lymph nodes without malignancy. Involuted thymic tissue without malignancy. הרופא ממליץ על השלמה לכריתה מלאה +יוד 100 מלייקר ברצוני לשאול : 1.מהם סיכויי ההישרדות לטווח ארוך של 10 ו20 שנה 2.במקרה הזה ובגידול האגרסיבי הזה? 3.מהם סיכויי הישנות באחוזים של הגידול הזה? 4.קראתי שסוג תא גבוה לא מגיב ליוד רדיואקטיבי האם זה נכון? והאם יש טעם בטיפול ביוד? 5.הרופא אומר שהניתוח השני צריך להיות 3 חודשים מהראשון ,האם זה שהיא תמתין עוד חודשיים שלושה זה לא מסוכן ? 6. האם לפי התוצאות הנ"ל יש הרחבה מחוץ לתירואיד? ומה המשמעות הפרוגנוסטית של הרחבת הבלוטה? 7.לא הבנתי איך כתוב בהיסטולוגיה שוליים נקיים רק אחרי 6.1 ס"מ כשהגידול 1.5 ס"מ ?? בבקשה תעני לי תשובות מלאות תודה רבה לך מראש

אני לא יכולה לנקוב באחוזים אבל הם טובים אחרי כריתה מלאה, אין בדכ בעיה להמתין 3 חודשים, הגידול מגיב בד"כ ליוד רדיואקטיבי.הגידול פורץמהתירואיד לכן 6 סמ

28/12/2023 | 02:31 | מאת: מ.

סליחה טעיתי , בדף של ההיסטולוגיה אצלי כתוב שוליים נקיים אחרי 0.1 ס"מ.(לא 6.1) אז אני מניח שהגידול לא התפשט מעבר לתירואיד ושהפרוגנוזה יותר טובה, אני טועה?

מציעה שתפנו לאנדוקרינולוג בצורה מסודרת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת