שאלות על pcos

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

20/12/2023 | 10:17 | מאת: ירון

לבת שלי אובחן pcos וקיבלה כדורים שהסדירו לה את המחזור. אני האב וכנראה שקיבלה את התסמונת ממני. ל-pcos יש הרבה סימפטומים פוטנציאלים אחרים: חרדה, כולסטרול, השמנה, אקנה, לחץ דם, שעירות, סכרת, סרטן... 1. האם הטיפול בכדורי פרוגסטרון פותר את הסימפטומים האחרים או רק מטפל במחזור? 2. אמא שלי בת 80 עם סכרת, סרטן שד ורוב הסימפטומים האחרים. האם גם אני בסיכון מוגבר למרות שאין לי שחלות? 3. במידה שכן האם יש טיפול מומלץ לגברים, פרט לירידה במשקל וספורט?

PCOS זו תסמונת של נשים בלבד ולרוב כדורי פרוגסטרון רק "מסדרים" את המחזור החודשי

21/12/2023 | 08:43 | מאת: ירון

כלומר אם אני גבר וירשתי גן של pcos, אינני בסיכון מוגבר לסכרת, סרטן, השמנה, כולסטרול, לחץ דם...?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת