טיפול עם ויטמין D

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

03/12/2023 | 16:16 | מאת: נמרוד

שלום גבר בן 60 רזה מאוד. תמיד הייתי רזה. ביצעתי לפני חודש בדיקות סקר ועשיתי גם צפיפות עצם. הסתבר שיש לי אוסטאופרווזיס משמעותי בערך מינוס 3.5 סטיות תקן. בבדיקות דם הכל תקין כולל אנדוקריני אבל ויטמין D נמוך 17.6 NG/ML זה מתחת לנורמה. לגבי קלציום 10.0 אלבומין 4.7 בבדיקות לפני חצי שנה אלבומין 4.3 קלציום 9.2 אני לא לוקח שום ויטמינים או מינרלים. לא אוכל או שותה מוצרי חלב בגלל רגישות. אני רוצה להתחיל לקחת ויטמין D. כמה ויטמין D רצוי לקחת ביום? קראתי פה באחת התשובות שאם הקלציום בקצה העליון אז צריך להזהר עם לקיחת D. האם צריך להזהר או לבדוק קלציום שוב אחרי שמתחיל לקחת? אחרי כמה זמן? תודה רבה

אני מציעה להתיעץ עם רופא המשפחה או אנדוקרינולוג, בדכ יש לקחת לכל הפחות 1000 יחידות די ליום ואולי יותר ויש לצרוך סידן מהמזון

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת