נטילת כדורים יוטירוקס בהריון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

21/11/2023 | 08:19 | מאת: ליאל

היי ד"ר שלום וברכה יש לי פעילות תת פעילות בבלוטת התריס אני שבוע 17 כבר ואבחנו אותה בתחילת ההריון נתנו לי כדורים יוטירוקס 50 מ"ג כדור אחד כל יום לאחרונה הערך עלה לי 2.80 והרופא הוסיף לי רק כדור אחד שאותו אקח ביום במהלך השבוע 2 כדורים כאילו שאני אבלע יום אחד בשבוע זה אמור לעשות את העבודה? מפחדת שהוא לא יעלה עוד ועוד שאלה חשובה זה בדרך כלל לא קורה לי היום רק זה קרה לי ב12 ומשהו בלילה נהייתי רעבה ואכלתי חטיף אנרגייה ואז ב4:40 בבוקר קמתי ובלעתי כדור ואז אחרי שבלעתי נזכרתי שאכלתי את החטיף מאוחר בלילה ואולי זה לא מספיק זמן כי צריך על בטן ריקה עברו בין 3 וחצי שעות ל4 שעות מפחדת שזה לא מספיק זמן ושהכדור היום לא ישפיע ושהערך לא יעלה כי אני גם ככה פוחדת ממש יש לי ממה לחשוש מה את מציעה לי לעשות לגבי היום?

אין בעיה לקחת חד פעמי עם אוכל ונשמע שהכל בשליטה

26/11/2023 | 00:11 | מאת: ליאל

תודה רבה לך על המענה ד"ר מודה לך מאוד ועוד שאלה נגיד אני אוכלת בשעה מאוחרת בלילה ובולעת כדור בבוקר אז מה הזמן הרצוי שאני צריכה לבלוע את הכדור כאילו כמה שעות אני צריכה להיות על בטן ריקה בלי לאכול כלום עד שאני בולעת את הכדור?

רצוי 6 שעות אבל אפשר גם שעתיים אחרי אוכל וחשוב חצי שעה אחכ לא לאכול

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת