חשש לתסמונת קושינג מטיפול בסטרואידים אנאבוליים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

10/11/2023 | 02:54 | מאת: ניר

שלום , לפני 15 שנים בערך הייתי צעיר יותר ובהתלהבות מחדר כושר לקחתי טיפולים הורמונלים או יותר נכון השתמשתי בסטרואידים אנאבוליים . אחד מהסייקלים שלי אני זוכר בוודאות שבגלל מחסור בפרגניל לא עשיתי טיפול cpt אחד החומרים שלקחתי באותה תקופה היה ננודרלון , בסיום הסייקל של החודשים הרגשתי עד היום חוסר חשק , חוסר אנרגיה , טסטוסטרון (מאובחן) נמוך מאוד , ירידה בספירת זרע. כיום כבר שש שנים אני סובל מהפרעות שינה בלתי מוסברות קשה לי לתאר מה אני מרגיש אני מתאמן באומנויות לחימה ואני סובל בסיום האימונים אני מרגיש עירפול מאוד מאוד קשה , אני מנסה להרדם ואני לא מצליח אני מתעורר אחרי שעתיים ומרגיש כאילו מישהו ניער אותי בכוח ואז אני ער כל הלילה . מרגיש משהו לא טבעי בזה. אני כרגע כותב באמצע הלילה אחרי אותם תסמינים ומרגיש מאוד מטושטש. לפי השעון החכם שמנטר שינה כל לילה אחרי אימון כזה אני יושן 5 שעות. עוד דברים שאני מרגיש : יום אחרי אימון שישנתי חמש שעות אני מרגיש סחוט ובקושי מתפקד מרגיש שאני חייב לישון כל היום , אחרי אימון אני מרגיש שכל הרצון לישון הלך כמו עוררות , חוסר חשק מיני / אין אונות. אני משוכנע שזה תוצאה של שימוש בסטרואידים אנאבוליים אודה לך על התייחסות

כך נשמע אך אין לי מידע למענה, מומלץלפנות לבירור מסודר אנדוקריני ואחר כי לא בהכרח הכל קשור לירידה בטסטוסטרון

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת