חשד לאי ספיקה אדרנלית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

24/10/2023 | 14:10 | מאת: יוסי

שלום אני גבר בן 56. מזה כ 5 שנים ידוע על גסטרופרזיס אידיופטי ירדתי מאוד במשקל מ 70 ל 50 קילו. אוכל מעט. יש גם כאבי בטן לפעמים. התזונה דלה יחסית. באחרונה הירידה נעצרה היות והתחלתי אנשור. במהלך הבירורים עשו לי כמה פעמים בדיקת קורטיזול וכולן יצאו באיזור 600-700 האחרונה לפני 3 שנים. לפני כחודש וחצי היה לי מאמץ קצת חריג של הליכה מרובה ביחס לכושר הירוד שלי. במקביל באותם ימים הייתי בסטרס גדול מסיבות אישיות. מאז כבר חודש וחצי אני סובל מתשישות גדולה יחסית ומהזעות מה שלא סבלתי לפני כן. לפעמים מאמץ הכי קטן כמה דקות עמידה ואני מתחיל להזיע. גם בלילה מזיע. עשיתי היום בדיקות דם ספירה כימיה תקינות TSH תקין אמצע הנורמה CRP תקין אבל קורטיזול בבוקר בשעה 0815 אחרי שאני ער שעה יצא 430 NMOL/L לעומת קודם שהיו 600-700 הסודיום תקין 137 פוטסיום באמצע הנורמה כלוריד תקין גלוקוז 83 אני לא מעוניין כרגע לעבור בדיקה דינמית של ACTH ובדיקות בבית חולים אבל מבין שעלול להיות שזה אי ספיקה אדרנלית האם בינתיים יש בדיקות מעבדה נוספות "רגילות" שיכול לעשות שיכולות לסייע לקבל תמונה? היות ובמעבדה שומרים את הסרום אפשר לבקש שיעשו בדיקות נוספות על אותו סרום של הקורטיזול. האם משהו מאלה יעזור לאבחן האם הכיוון הוא אי ספיקה אדנרלית? אלה בדיקות שעשו לי לפני כמה שנים בזמן הבירור ירידת משקל פרולקטין LH FSH DHEA טסטוטסרון IGF1 T4 משהו מזה יועיל? והאם החשד לאי ספיקה אדרנלית גבוה? תודה רבה

קורטיזול 430 זה ערך תקין, אם יש חשד לאיסק אדרנלית יש לבצע טסט סינקטן, עלייך לפנות לאנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת