הפסקת טיפול ביוטירוקס לאחר לידה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

11/10/2023 | 09:33 | מאת: ורד

היי דוקטור, אני מתוכננת לעבור ניתוח קיסרי בקרוב, לאחריו נאמר לי באופן מיידי להפסיק עם כדור היוטירוקס שאני לוקחת, מאחר שהיתה לי תת פעילות בבלוטת התריס רק בהריון. האם לא כדאי להפסיק הטיפול בהדרגה? נאמר לי גם על ידי רופאת עור שהפסקת הטיפול יכולה לגרום לנשירת שיער, בעיה משמעותית שיש לי. הייתי שמחה למזער תופעות לאחר הפסקת הכדור ואשמח להמלצה איך לעשות זאת. תודה!

לא סיפקת מספיק מידע כמו על איזה ערך התוחל, מינון נוכחי, מתי מתוכנן הריון נוסף ועוד

12/10/2023 | 22:35 | מאת: ורד

היי דוקטור, תודה על המענה. מצ"ב עוד נתונים, TSH טרם ההריון: 2.395 ערכים בהריון במועד תחילת הטיפול: TSH 4.113 T3 4.4 T4 10.9 לאחר חודש טיפול יוטירוקס 250 מ"ג בשבוע: TSH 1.764 T3 4.3 T4 11.6 כרגע לא מתוכנן, אך יתכן הריון נוסף בעוד שנה עד שנתיים. מקווה שזה מידע מספק, תודה רבה!

נשמע שניתן להפסיק, כמובן בהמשך להתיעצות עם הרופא המטפל ותוך מעקב

14/10/2023 | 17:48 | מאת: ורד

השאלה האם להפסיק בבת אחת לאחר הלידה או בהדרגה? במטרה למזער תופעות כמו נשירת שיער

בבת אחת (בהתיעצות עם הרופא שלך) נשירת שיער אחרי לידה אינה קשורה בדכ לבלוטה ובטח לא לטיפול

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת