התלבטות לגבי התחלת טיפול באלטרוקסין בנסיונות כניסה להריון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

08/10/2023 | 16:36 | מאת: Maya

שלום דוקטור אני בת 37 בן זוגי ואני בתהליך ivf (עקב בעיה בזרע) לאחר שתי החזרות- הראשונה ללא הצלחה ובשניה היתה השתרשות ולאחריה הפלה טבעית נטורופתית הפנתה את תשומת ליבי לכך שמדדי ה- 3.6- tsh שלי גבוהים יחסית ביחס למדד הרצוי לפני כניסה להריון (ביחס למדד הרצוי של 2.5) עשיתי בדיקות נוספות והמדדים של הtsh נשארו זהים ובדקו גם t3 ו t4 T3- 4.3 T4- 12.6 התייעצתי עם שני רופאים שונים, אנדוקרינולוגים, וכל אחד מהם טוען לטיפול אחר. אחד אמר לא להתחיל שום טיפול וכל עוד אני בטווחים זה בסדר והשני המליץ להתחיל טיפול באלטרוקסין 5 פעמים בשבוע למשך חודשיים השאלות שלי הן האם נטילת התרופה הסינטטית לא תגרום לכך שאזדקק לתרופות כל החיים? האם ניתן להוריד קצת מדדים על ידי תזונה ותוסף יוד? במידה ואקח את התרופה האם ניתן לעשות החזרה נוספת בסוף החודש או שצריכה קודם לבדוק את השפעת התרופה על הגוף והאם המינון נכון עבורי? תודה רבה מראש

שתי העצות שקיבלת באות בחשבון, אפשר לנסות גם רפואה משלימה לרוב טיפול סביב הריון לא מצריך טיפול לכל החיים אך כמובן שכל מקרה לגופו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת