החלפת תרופות.האם כדאי?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

05/10/2023 | 17:02 | מאת: נחמן

שלום ומועדים לשמחה! אני בן 62,חולה סוכרת.ברקע:יתר לחץ דם,מחלת כלי דם קטנים בלב,אנקילוזינג ספונדילייטיס קשה,סרקואידוזיס ברמסיה,טרומבוציטופניה,אבנים בכליות. מטופל לסוכרת על ידי ג'אנואט XR 50/1000- שני כדורים ביום. בבדיקות האחרונות: גלוקוז-136 HBA1C-6.8 אוראה-50 קראטינין-1.05 בביקור האחרון אצל קרדיולוג הוצע לשקול טיפול ב-jardiance 10 מ"ג. אני מבין שהקופה "לא אוהבת" לאשר את התרופה בגלל העלות. השאלה היא האם באמת כדאי להחליף את הג'אנואט בתרופה החדשה?או שמוסיפים אותה לג'אנואט? אני מבין שהתרופה החדשה עושה הגנה טובה על הלב(אני עברתי בעבר 3 צנטורים אבחנתיים ללא סטנט).אבל מבחינת הסוכרת? אשמח להמלצתך. בברכה, נחמן

נשמע שכדאי , התרופה נמכרת ברוב הקופות ב 50% ללא צורך באישור מאחר ואינך עומד התויה לאישור במסגרת הסל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת