חשד לאדנומה וטיפול מונע פירוק עצם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

05/09/2023 | 23:36 | מאת: מישהי67

שלום ד"ר, אמא שלי בת 68, סובלת מאוסטיאופורוזיס על סמך בדיקת צפיפות עצם. סיכון לשברים בעשור הקרוב - 11% עיקריים ו - 3.3% ירך לפי FRAX. עלה חשד לאדנומה. בבדיקות אחרונות: סידן בדם: 10.15 mg/dL VITAMIN D (25-OH): 69.7 nmol/L זרחן: 3.56 mg/dL PTH: 37.4 pg/ml PROTEIN TOTAL: 6.9 g/dl ALBUMIN: 4.39 g/dl GLOBULIN: 2.5 g/dl אין היפרקלציאוריה, מדדי שחלוף עצם - CTX: 0.889 P1NP: 67.82 רופא אחד אומר שכנראה אדנומה ואחרי ניתוח המצב יסתדר ואין צורך בטיפול מונע פירוק עצם אחר. רופאה אחרת אומרת שכנראה לא אדנומה ועל סמך שחלוף העצם צריכה טיפול מונע פירוק עצם (אקלסטה בשל רפלוקס). מה דעתך?

קשה לי לומר, לא נראה על פניו כאדנומה אך אין באפשרותי לקבוע זאת מרחוק

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת