תסמיני מצב רוח וגלולות למניעת הריון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

01/09/2023 | 00:42 | מאת: איריס

שלום רב, אשמח אם תוכלי לסייע לי. אני בת 38, ללא מחלות רקע, לא נוטלת תרופות (חוץ מויטמין די וחומצה פולית). בחודש האחרון עברתי סבב ראשון של IVF (לא מצאו סיבה לבעיות פוריות), מאוד הופתעתי מההשפעה של הטיפול הורמונלי עלי, חששתי שהטיפול יעשה אותי רגישה ורגיזה כמו שאני נוטה להיות לפני מחזור, וההפך הגמור קרה, הייתי רגועה ונינוחה במהלך כל הטיפול. וזו סיבת הפניה שלי אליך, מאז ומתמיד סבלתי ממצבי הרוח שלי עם תנודות ההורמונים במהלך החודש, ואני תוהה האם לאחר שנסיים עם טיפולי הפוריות, האם להיות על גלולות למניעת הריון יעזור לי להימנע מתסמיני מצב הרוח? מהו אמצעי המניעה שיש לו הכי פחות תופעות לוואי? רק אוסיף שגיל ההתבגרות, במשך מספר שנים הייתי על גלולות למניעת הריון מסוג דיאנה למניעת אקנה, ואז לאחר בדיקת דם שגרתית שהראתה TSH בסביבות 5 והתייעצות עם אנדוקרינולוג, הפסקתי לקחת את הגלולות. מאז בכל בדיקות הדם רמות הTSH היו תקינות. זו אחת הסיבות שחששתי לקחת גלולות באופן קבוע. סליחה על החפירה חח, אשמח אם תוכלי לתת לי את דעתך. תודה רבה :)

יכול להיות, כדאי שתדברי עם רופא הנשים שלך אין מה לחשוש מההשפעה על בלוטת תריס

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת