ערכי סוכר גבוהים אחרי זריקת קורטיזון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

31/08/2023 | 23:30 | מאת: יפית

ערב טוב דר' אני מוגדרת כטרום סכרת, ערכי סוכר בצום עד 120, בערך ,a1c ביוני היה 5.8 אני בת 62, לפני 3 ימים קיבלתי זריקת קורטיזון לכתף, בעקבות כאבים חזקים במיוחד, ומאז יש לי ערכים גבוהים של סוכר אחרי ארוחה אפילו דלה של פחמימה , שעתיים אחרי מגיע ל- 160, עושה הליכות כל יום לפחות חצי שעה, בבוקר בצום מגיע מעל 140, האם יש צורך בטיפול במצב הנוכחי, כי אני לא מטופלת עי תרופות, המצב דיי מלחיץ אותי, וגם כמה זמן אחרי הזריקה הערכים יוסרו למצב הרגיל, או שיישארו ככה גבוהים אודה לתשובה

סטרואידים מעלים את הסוכר לתקופה של ימים עד חודשים, אם אלו הערכים אני מניחה שניתן להמתין אך יש להתייעץ עם הרופא המטפל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת