כדור סידן\ויטמין D בתקופת טיפול.

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

11/08/2023 | 09:28 | מאת: יוסי

שלום, בן 52, סובל מ "צפיפות עצם נמוכה במידה מתונה , אוסטיאופניה). מתחיל טיפול כימו עקב מחלה, הרופאה אמרה שאחת המרכיבים בכימו : Prednisone , הוא סטרואיד שיכול לפגוע בצפיפות עצם ושכדאי שאקח כדורי קלציום\וימין D בתקופת הטיפול. האם את תומכת בדיעה ? ואם כן , איזה כדור ?, איזה מינון , ולכמה זמן היית ממליצה לי לקחת את הטיפול ? (כימו = 6 מחזורים , פעם ב 3 שבועות). תודה.

אין לי מספיק מידע למענה, ויטמין די נותנים לפי רמה בדם וסידן רצוי להשלים מהאוכל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת