קשריות בבלוטות ב-US בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

31/07/2023 | 23:51 | מאת: יאיר

שלום בן 49, בריא. בביקור אצל אנדוקרינולוג (טופלתי לתקופה בטסטומקס בגלל רמה נמוכה של טסטוטסטרון, כעת הפסקתי). ציינתי בפניו שאני חש חוסר נוחות בגרון בשכיבה או בתנועות מסויימות. בבדיקה ידנית היא לא התרשם ממשהו, אבל נתן הפניה ל-US צוואר. זו פעם ראשונה בחיים שאני מבצע US צווארי (זה אומר גם שאין למה להשוות) הממצאים: האונה הימנית: לא מוגדלת, כ2.3*2.3 ס"מ מרקם אחיד פרט לקשרית היפואקואית- ייתכן נוזלית עם תוכן ספוגי לא צלול בגודל כ1.4*1.2 ס"מ. 2 TIRADS האונה השמאלית: לא מוגדלת כ2.2*1.8 ס"מ, מרקם אחיד פרט ל2 קשריות היפואקואיות עם תוכן ספוגי לא צלול בגודל עד כ1.1*0.7 ס"מ- ייתכן הסתיידויות עדינות בתוכה- 3 TIRADS . כ"כ כתוב שאין לחץ על הקנה (אז כנראה שהתחושה הלא נוחה והלוחצת בגרון לא קשורה לזה) עד שאגיע לרופא אשמח לדעת קצת במה מדובר? מה זה הקשריות הללו? ומה אומר ההסתיידויות? האם מדובר במשהו שפיר? יש משהו דחוף? ממה זה בכלל קורה הקשריות הללו? והאם זה מצוי אצל גברים, ובגיל כזה? מה עושים במקרה כזה? נדרש בירור כלשהו או רק מעקב? אציין שבבדיקות דם שגרתיות רמת TSH תקינה, האם רמת TSH תקינה מספיק בשביל לשלול הפרעה בבלוטה? מתנצל על השאלות, מנסה להבין את המשמעות של כל זה עד שאגיע לרופא. תודה

נראה שמדובר בקשריות שדורשות מעקב בלבד, ככל הנראה שפירות,ממצא שכיח שלא גורם תסמינים

02/08/2023 | 11:40 | מאת: יאיר

שלום אני שם לב שהקשרית עם ההסתיידויות העדינות מדורגת ברמה 3, האם זה בגלל ההסתיידויות? כשהם כותבים "ייתכן", יכול להיות שזה תלוי במבצע הבדיקה או ברופא שמעפנח? איזה מעקב מקובל לבצע? כל כמה זמן? ממש תודה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת