האם זה טסטוסטרון נמוך או תקין?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

21/06/2023 | 12:45 | מאת: גיורא

שלום מה ההבדל בין סוגי הבדיקות של טסטוסטרון? האם בדיקת טסטוסטרון כללי בדם נותנת אינדיקציה מספקת מה המצב? מה המשמעות של טסטסוסטרון חופשי ובדיקות עם שמות נוספים? ושאלה לגבי ערכי הייחוס, ערכי היחוס בקופה הן 8.10-32. האם זה אומר למשל שמי שיש לו 8.5 זה נחשב תקין לגמרי ואין צורך בבירור או טיפול? 8.5 אצל אדם בן 45 זה תקין או שהוא אמור להרגיש סימפטומים של חסר אף שזה לא מתחת לערך התחתון של הנורמה? תודה

טסטוסטרון טוטל תקין מוגדר מעל 12 ההורמון החופשי הוא הפעיל והחשוב אך לא תמיד ניתן לבדוק אותו בשמנים למשל הטוטל עשוי להיות נמוך כשהחופשי תקין

22/06/2023 | 19:57 | מאת: גיורא

אם אני זוכר נכון בעבר הם אכן הגדירו את זה מ12, אך כבר זמן מה ערכי הייחוס הן מ-8.10. אז בעצם אם יש 8.50 זה נמוך אף שמבחינת ערכי הייחוס זה תקין. הסיבה שלא בודקים חופשי כי אין את זה בקופה או מסיבה אובייקטיבית? תודה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת