סוכר 130 בצום, 112 אחרי אוכל, סוכרת- זה סופי?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

04/06/2023 | 21:42 | מאת: נעמה

שלום, אני בת 28, סובלת מעודף משקל משמעותי. בבדיקה לפני כחצי שנה HB a1c 5.8% סוכר בצום 112. התחלתי להשתמש בסקסנדה כדי לסייע לירידה במשקל, ללא תוצאות משמעותיות. פעם אחרונה שהזרקתי היתה לפני שבוע. בבדיקת סוכר בצום הבוקר- 130. נכנסתי ללחץ. בדקתי במכשיר ביתי כשעה לאחר אוכל נמדדו רמות 112. 1)האם יתכן שצום ארוך (12 שעות) מעלה רמות סוכר? לא נזהרתי היום בכלל מסוכר ולמרות זאת רמות הסוכר במהלך היום היו תקינות. 2)אז זו סוכרת? :( תודה רבה

אצל אנשים רבים הסוכר גבוה יותר בצום מסיבות שונות, יש לפנות לרופא שלך למעקב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת