תת פעילות בלוטת התריס והריון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

01/06/2023 | 18:10 | מאת: חוששת

שלום, סובלת מתת פעילות בלוטת התריס כבר שנים ארוכות. לפני ההריונות הייתי מאוזנת במשך שנים רבות עם יוטירוקס 50 מקג ביום. אחרי הלידה הראשון חזרתי לאותו המינון, והייתי מאוזנת עד ההריון השני. לאחר הלידה השניה לא הצלחתי לחזור לאותו המינון, ואחרי הרבה זמן שלא הצלחתי להתאזן, בסופו של דבר התאזנתי על מינון של 800 מקג בשבוע. כעת במהלך נסיון כניסה להריון (טבעי, ללא הורמונים מבחוץ), הזרקתי קלקסן 60 מג עקב מוטציית קרישיות יתר. זה היה הדבר היחיד שהשתנה, ובסופו של החודש הזה גיליתי שלא נקלטתי להריון. אך יצאתי לחלוטין מאיזון מבחינת בלוטת התריס- הערך שעמד על 1.47 עלה ל3.02. שאלותיי: 1. מה המינון המקסימלי של יוטירוקס שניתן ליטול מבלי לסכן את עצמי בריאותית? חוששת שבחודש 9 אגיע למינונים לא סבירים בכלל. 2. מה עושים במהלך ההריון אם אף מינון לא מצליח לאזן אותי? 3. האם כדאי עקב כל זאת לוותר על הריון נוסף? האם אני מסכנת את עצמי או את העובר העתידי?

את באיזון ואין גבול למינון, לוקחים כמה שצריך, בהצלחה חשוב לזכור לבדוק TSH מיד בקבלת תשובת הריון חיובית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת