האם צריך לטפל? בהריון ראשון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

19/05/2023 | 13:13 | מאת: אביטל

אני בהריון באמצע הטרימסטר ראשון , לא ידוע לי על בעיה בבלוטת התריס לפני ההריון (אך תמיד חשתי בקור יותר מאחרים) תוצאת בדיקת הדם שלי TSH - 3.4 T4 - 10 T3 -4.0 Thyroid peroxidase AB - קטן מ28 IU/ml האם תוצאות אלה בזמן הזה בהריון דורשות טיפול? הרופא אמר שעדיף לא למהר לטפל אך אני חוששת אם לא צריך לטפל מתי כדאי לבדוק שוב? תודה רבה

נדרש כרגע מעקב בלבד

20/05/2023 | 19:54 | מאת: אביטל

תודה ד"ר, אתמול נפגשתי עם רופא פרטי שטען שהתוצאות שלי מראות על תת פעילות סאב קלינית והוא רשם לי levothyroxine 50mcg ליום. אני בשבוע 7 וחמישה ימים, אני חוששת להתחיל לקחת את התרופה כי רופא אחד אמר רק לבדוק שוב בעוד שלושה שבועות ואחד אמר שכדאי לקחת בהקדם כי המוח של העובר מתפתח בעיקר בשליש הראשון ועדיף לטפל ולא לקחת סיכון. לאיזה רופא כדאי להקשיב? זה שאמר לחכות שלושה שבועות או זה שאמר להתחיל לטפל? והאם יש לתרופה הזאת תופעות לוואי שאני עלולה לסבול מהן בהמשך?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת