בדיקת ניקור fna בקשה להסבר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

09/05/2023 | 15:34 | מאת: שמעון

שלום אשה בת 65, ידוע מזה עשרות שנים על קשריות בבלוטת התריס. בעבר עשתה מספר פעמים fna ומעקב מדי שנתיים בערך בשלוםאמצעות us. לפני כחודשיים ביצעה us מעקב שלצד כל הופיע הכיתוב acr tirsads1, ללא שינוי מהותי מבדיקה הקודמת. היום עשתה ניקור fna וכרגע קיבלנו תשובה אולטרה סאונד שעשו לצד הניקור ובו מופיעים דברים הבאים: דגימה 1: איבר קשר בבלוטת התריס צד: istmus דרגת חשד סנוגרפי: בינוני מספר משטחים:2 וצנצנת ממצאים בבדיקת האולטרה סאונד: istmus ממצא איזואיקואי בגודל 1.7 ס"מ כמויות לשליחה: 2 רצינו ברשותך לברר. הרי באולטרה סאונד מעקב הופיע acr tirsads 1, מה שלעניות דעתי מצביע על קשר שפיר. ובאולטרה סאונד מהיום מופיע דרגת חשד סנוגרפי בינוני. זה מעט מדאיג אותי ומכניס לחוסר וודאות.

יש להמתין לתשובה הציטולוגית, ההערכה היא אישית ומה שקובע זו הציטולוגיה, בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת