הריון ראשון-שאלות ..

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

02/05/2023 | 23:20 | מאת: גיל

שלום אני בתחילת הריון ראשון (שבוע 6) ואשמח לקבל מענה. הרופא אמר לי לקחת יוטירקס לאזן TSH בגלל שלטענתו היה לי TSH מעט גבוה להריון. למרות שT3+T4 היו תקינים לחלוטין.. הוא רשם לי מינון של 100 מק"ג בכל יום ופעמיים בשבוע אמר לי לקחת שני כדורים של 100 מק"ג כלומר 200 מק"ג ביום. קראתי באינטרנט שמינון של 100 מק"ג זה המינון המקסימלי ליום... אני בחששות עכשיו שעשיתי חלילה נזק לעובר? כי אחרי שלקחתי את השני כדורים היו לי כאבי בטן והקאתי הרבה ואני לא יודעת עם לשייך את זה למינון עודף (?). אני יודעת שהרופא אמר לקחת אבל בכל זאת זה נראה לי כמות מאוד גדולה וכפי שציינתי גם קראתי ש100 מקג ליום זה המינון המקסימלי ליום... ןגם T3 וT4 תקינים אצלי אז בכלל... אשמח לשמוע את דעתך האישית.

אין כזה דבר מינון מקסימלי, יש לקבוע את המינון לפי משקל TSH ושבוע הריון

03/05/2023 | 14:49 | מאת: גיל

ראשית תודה על התשובה. אשמח לשמוע גם את חוות דעתך האם בכלל יש צורך לטפל אם רק TSH מעט גבוה אבל כפי שצייניתי שאר הורמונים של בלוטה (T4+T3) תקינים?

אין לי מושג כי לא ציינת מה הערך ורמת הנוגדנים, סמכי על הרופא שלך ותשאלי אותו את כל השאלות והחששות, אני בטוהח שתקבלי מענה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת