פרולקטין גבוה וfsh וlh נמוכים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

25/03/2023 | 19:22 | מאת: מודאגת

היי בעקבות פרופיל הורמונלי לקראת כניסה להריון התגלה אצלי פרולקטין 1287, lh פחות מ0.5, וfsh-2.1, בת 35, ללא ילדים. ההרמונים האחרים תקינים בפרופיל ההורמונלי, כולל בלוטת התריס. לא לוקחת גלולות ולא תרופות אחרות, עשיתי את הבדיקה אחרי 3 וחצי שעות עירות, המחזור סדיר 29-32 יום כל חודש, כאב ראש פעם בשבועיים ככה, מסתדר עם אקמול, אין טשטוש ראיה. האם זה פרולקטינומה? האם בעזרת תרופות זה ירד? אני מפחדת שזה אדנומה שקטה שלוחצת על הבלוטה בגלל שיש 3 הורמונים מעורבים, ושאצטרך ניתוח. בנתיים קבלתי הפניה לאנדוקרינולוג, האם פרולקטינומה שמטופלת בכדורים יכולה לערב גם את הlh והfsh ולהוריד אותם ככה?

פרולקטין גבוה מוריד את רמות LH FSH עלייך להגיע לאנדוקרינולוג

26/03/2023 | 11:06 | מאת: מודאגת

האם יכול להיות תוצאה גבוהה כזו 1287, של פרולקטין, בגלל מתח? אני לחוצה לפני בדיקות דם, האם עלית פרולקטין ממתח יכולה להשפיע מידית על fsh וlh? יכול להיות שזה בגלל מתח ואין לי פרולקטינומה? כמובן שאגש גם לאנדוקרינולוג

פחות סביר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת