שתיית מתוקים, סוכר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

14/03/2023 | 15:48 | מאת: ליאת ג.

שלום אני בת 44. ידוע על קרוהן רזיתי מאוד בשנים האחרונות בגלל שיצאתי מאיזון. הגעתי עכשיו למשקל 40 קילו ואני מנסה בכל הכח לעלות אבל גם לא יכולה לאכול יותר מדי כי מתמלאת מהר. על מנת לנצל את הקיבולת אז אם אני שותה תה אז שמה בפנים 5 כפיות סוכר. שותה כ 5-6 כוסות ביום. הסוכר שלי בדם תקין 85 בערך וHA1C לפני שנה תקין 5.3 אני לא יכולה לשתות הרבה מדי כי זה ממלא אותי ולכן מעדיפה לצמצם את כמות שתית התה ביום אבל לשמור על אותה כמות סוכר. רציתי לשאול אני שמה 5 כפיות סוכר בכוס תה וחשבתי במקום לשתות עם כוסות של 240 מל אשתה עם כוסות של 170 מל זה אותה כמות סוכר אבל האם העובדה שהכוס תהיה יותר מרוכזת 5 כפיות על 170 במקום 5 על 240 זה מגדיל סיכון לסוכרת? הריכוז הגבוה יותר , יותר קשה לגוף? תודה

אין קשר לריכוז אבל כדאי להשלים קלוריות לא מסוכר, ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו טובה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת