גיל המעבר והורמונים......

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

16/02/2023 | 16:05 | מאת: לילי

שלום דר נירית בגלל נסיונך כאנדוקרינולוגית אבקש לדעת, כאשר אישה מסיימת עם גיל המעבר, האם ההורמונים שרמתם יורדת, האם זה לא מגיע לרמת הורמונים כמו של ילדה בסופו של דבר? אני שואלת בגלל התופעות לוואי מכל השינוי זה והתסמינים המתישים, אין באפשרוני ליטול הורמונים לכן רוצה לדעת למה יש ככ הרבה זמן תסמינים? הרי הרמה בדם ובהפרשה במוח לא חוזרת לרמה המקורית שהיתה לי בתור ילדה? רוצה לדעת שזה ייגמר כל זה אשמח אם תעני בהרחבה ולא במשפט אחד תודה

לא ממש הבנתי את השאלה, רמת האסטרוגן יורדת וזה מה שגורם לתסמינים שעשויים להימשך חודשים עד שנים ויש טיפולים לא הורמונליים, הכתובת היא רופא נשים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת