טסטטוסטרון נמוך בדיקה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

09/02/2023 | 22:41 | מאת: דוד

שלום מטופל בג'ל טסטומקס בגלל רמות נמוכות של טסטוסטרון. כשקיבלתי מינון של 50 ליום, זה העלה לי משמעותית את הטסטסטרון אף מעל הנורמה, אך גם העלה את ההמטוקריט והמוגלובין. ואז המינון שונה ל25 מ"ג. לאחר 3 חודשים בדיקת דם הטסטוסטרון היה 12.32. כעת לאחר 3 חודשים הרמה נמוכה מתחת לנורמה 7.22 המטוקריט מעל הנורמה, המוגלובין 17. מה שכן, אתמול בלילה (הבדיקה היתה הבוקר) פספסתי את השימוש בג'ל. 1. האם פספוס של פעם אחת בלילה שלפני הבדיקה יכול להשפיע על התוצאה בבדיקת דם ובעצם הרמה הנמוכה אינה משקפת את המציאות של שלושת החודשים האחרונים ואם הייתי משתמש רגיל גם בלילה לפני התוצאה שהייתי מקבל היתה גבוהה יותר? יש טעם לחזור על הבדיקה פעם נוספת לאחר השימוש הרגיל? 2. אני מקבל את המינון המינימלי (25), ובכל זאת ההמטוקריט קצת מעל הנורמה, האם זה מושפע רק מהתרופה או יכול להיות שלא שתיתי מספיק לפני הבדיקה? תודה תודה

אני מציעה להגיע לאנדוקרינולוג, יכול להיות שמריחה אחת שהתפספסה השפיעה על התוצאות, לגבי ההמטוקריקט אם הוא מעל 54 צריך להפסיק את הג'ל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת