שינוי באלקטרוליטים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

08/02/2023 | 20:28 | מאת: שי

שלום אני בן 43 . יחסית רזה. לפני כחודש וחצי היה לי קורונה ובמהלך הקורונה במשך יומיים וחצי הרגשתי חוסר תאבון לחלוטין וגם חוסר חשק לשתות. התייבשתי. קיבלתי אינפוזיה בבית במשך 3 ימים. בבדיקת דם במהלך הקורונה הכלוריד 92 משמעותית מתחת לנורמה וגם הסודיום 132 למרות שהבדיקה בוצעה בזמן שהייתי מיובש. הרופא אמר שזה כנראה SIADH זמנית בגלל המחלה וכנראה יסתדר. שבוע לאחר מכן בדיקת דם חוזרת הסודיום וכלוריד תקינים. עבר חודש. אתמול בדיקת דם בבוקר. לאחר שלא שתיתי מ 10 בערב. לפני הבדיקה שתיתי רק חצי כוס מים. הכלוריד תקין אבל הסודיום קצת נמוך כ 133. בעבר מעולם לא היה שיבוש בסודיום. כמו כן אציין שהבוקר הייתי מאוד תשוש ורק אחרי אכילה של לחם קצת התאוששתי. ( תוספת מלח? ) אשמח לעזרתך. 1. האם זה אומר שיש לי מעכשיו שיבוש בסודיום ו SAIDH קבוע? 2. מתי כדאי לחזור שוב על בדיקת סודיום כדי לבדוק אם זה הסתדר? 3. האם לפני הבדיקה הבאה כדאי בבוקר לשתות כוס וחצי מים כדי לאתגר ולראות אם הסודיום צונח? כמה זמן לפני הבדיקה כדאי לשתות? תודה רבה

לא מדובר בבעיה אנדוקרינית ואני בטוחה שרופא המשפחה יוכל לסייע לך, כרגע נדרש מעקב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת