ערפול מוחי וחוסר שינה לאחר פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

04/02/2023 | 16:46 | מאת: איתי

שלום רב , אני מתאמן 5 שנים באיגרוף תאילנדי מהרגע הראשון שהתחלתי , אני סובל. לאחר האימון אני מרגיש נהדר המצב רוח מעולה אבל לאט בהדרגתיות משהו כמו חצי שעה , אני מתחיל להרגיש תחושה כללית רעה , שזה אומר ערפול מוחי , כאבי ראש , חוסר ריכוז , דופק גבוה במנוחה , עצבנות - קשה לתאר את ההרגשה. בנוסף כשאני יושן אני מתעורר בערך ב3 בלילה ואני מרגיש עוררות מאוד חזקה - ואני די בטוח שזה לא עוררות שנובעת כתוצאה מלחץ נפשי. אני סובל לפני שהתחלתי להתאגרף מאותם תסמינים , הייתי עושה בזמנו אימוני כושר בעצימות גבוהה מאוד HIIT + אימון כוח מחזורי + ריצות נפח ארוכות והתסמינים היו אותם הדברים. רופא משפחה שלח אותי לפסיכיאטר שהוא נתן לי כל מיני תרופות שלא עזרו. פניתי לפסיכולוג - והוא טוען שזה תגובה פיזיולוגית והבעיות שלי לא נובעות ממניע פסיכולוגי כלשהו. הדבר היחיד שפותר את הבעיה ונותן לי לחיות חיים תקינים - זה להפסיק לגמרי להתאמן , ואין לי ממש אפשרות גם מפני שאני מתחיל להיות מאמן בקרוב וזו הפרנסה שלי. לפני 13 שנים עסקתי בפיתוח גוף ונטלתי חומרים אנאבוליים שמשימוש ויציאה מסייקל לא עשיתי pct דבר שהרס לי את ההורמונים והחשק המיני . באותה תקופה עשיתי שינוים דרסטים בגופי שכוללים עליות וירידות של 45-50 ק"ג במשקל הגוף , בבדיקות הדם מאותן שנים אכן אובחן לי תפקוד לקוי של בלוטת התריס. אני חושד שהבעיית עייפות היא תוצאה של בעיה הורמונולית. אשמח לעזרה כי פשוט אני לא יודע איך יוצאים מהמעגל הזה , תודה מראש.

נשמע שעלייך להגיע ליעוץ מסודר, במקביל לבדוק רמות סוכר בגלוקומטר ורמת טסטוסטרון, TSH וכיוב

05/02/2023 | 19:47 | מאת: איתי

תודה על המענה, לאיזה סוג של ייעוץ לפנות ? אני מרגיש שרופא משפחה פחות נוטה לשתף פעולה..

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת