תוצאות בדיקת קורטיזול בשתן

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

01/02/2023 | 10:02 | מאת: לאה

עשיתי בעבר איסוף שתן לקןרטיזול פעמיים ויצא גבוה 290 עכשיו עבר בערך חצי שנה , ביצעתי עוד פעם ויצא תוצאה של 104 כהערך העליון הוא 75 . ירידה משמעותית . לא השתנה הרבה חוץ מזה שאני נוטלת ויטמינים ( ויטמין די , אומגה 3 , ויטמין סי ) ולשיאה ( תרופת הרגעה על בסיס שמן לוונדר) . לא הפסקתי את התוספים הנל במהלך האיסוף . האם הם יכלו להשפיע על התוצאות בצורה ככ קיצונית ? לדעתך יש צורך לחזור על הבדיקה בלי התוספים ?

התוספים שציינת לא אמורים להשפיע על רמת הקורטיזול בשתן, אולי קיבלת סטרואידים אפילו במשאף או משחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת