כמות ויטמין D לאדם מבוגר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

23/01/2023 | 14:45 | מאת: עמי קפלן

לד"ר אבירן שלום, שמעתי (מד"ר שחר-מרפואת הרמב"ם) כי ישנה טעות (כמעט) כלל עולמית לגבי כמות ויטמין dהנדרשים להוספה ע"י כדורים או טיפות. לדעתו אנשים מבוגרים (בן 70 כמוני) שיש לו רק 21.2 ויטמין d בגוף (לפי בדיקת דם מלפני כמה ימים, נדרש, לדבריו, כ-8000 יחב"ל ליום וזאת כדי להגיע לפחות ל-50 ויטמין d בדם. מה את אומרת? תודה.

לא מסכימה

24/01/2023 | 17:29 | מאת: עמי

אני לוקח: 2,000 יחב"ל ליום. זה מספיק? המקובל הוא לפחות 25 ויטמין d בדם. הלא כן? תודה.

כן

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת