יוטירוקס בהיריון וTSH

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

18/01/2023 | 20:38 | מאת: טליה

שלום, אני בת 26 בהיריון שבוע 23. עשיתי שבוע שעבר בדיקת TSH ולפי תוצאת הבדיקה חלה עליה הדרגתית בהורמון זה. TSH כרגע 3.51 וFT4 : 13.9 הרופא נשים המליץ לי על טיפול תרופתי 250 מק ג יוטירוקס לשבוע והפניה לאנדרוקרינולוג. השאלה שלי האם TSH שלי בטווח הנורמה ? קראתי ש3.51 די גבולי. אני מאוד חוששת מלקיחת כדור זה. אם אקח את הכדור למשך שבוע, האם אצטרך להמשיך בהמשך ההיריון או שניתן להפסיק לקחת את הכדור בכל יום. כרגע אין תורים קרובים לאנדרוקרינולוג. אשמח למענה

לא ניתן להתייחס פרטנית, תלוי גם ברמת הנוגדנים ובבדיקה נוספת לא תמדי מטפלים לרוב ניתן להפסיק אחרי לידה, לא תמיד

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת