מטפורמין לשחלות פוליציסטיות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

16/01/2023 | 14:56 | מאת: רחל

שלום וברכה! בת 22 איני מעוניינת להרות כרגע, רופא האנדוקרינולוג נתן לי מטפורמין בעקבות גילוי שחלות פוליציסטיות. נאמר לי שיש בעיה עם תנגודת אינסולין וכדאי לקחת מטפורמין כדי לאזן את ההורמונים הזכריים. אני סובלת שנים רבות משיעור יתר שאינו מגיב למגוון רחב של טיפולים לצערי... אקנה((טופלתי בראקוטן ל- 8 חודשים אך עכשיו שוב זה חוזר...) אני גם כן סובלת מהשמנת יתר גם לאחר של ירידת 15 ק"ג. יש לציין שאני כבר שנתיים עם מחזורים סדירים מאוד. השאלות שלי הם: 1. האם מטפורמין ישפר את הבעיות שציינתי למעלה? אני כבר ממש מיואשת מהמצב שלי. 2. האם עדיף מטפורמין למצב שלי או גלולות דיאנה שהן יותר חזקות? 3. אני מפחדת מתופעות הלוואי שאני יחווה בזמן מטפורמין, הפחידו אותי שהוא גורם לשלל תופעות, האם אפשר למנוע אותן? למזער? 4. האם יש דיאטות מיוחדות המומלצות לשחלות פוליציסטיות? תודה רבה על העזרה!! רחל

גלוקומין משפר עמידות לאינסולין וביוצים, לשיעור ואקנה מומלץ לקחת גלולות אם אין התווית נגד חשוב גם לרדת במשקל עם תזונה שמתאימה לך לגבי השלשול נסי לקחת את הכדור במינון קטן ולעלות בהדרגה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת