בלוטות התריס - פענוח בדיקת דם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

06/01/2023 | 16:51 | מאת: ימית

מזה 5 שנים אני עם tsh נמוך בבדיקות דם ו t3+4 תקינים.בנקביל גם במעקב לקשריות בבלוטת התריס, במיפוי נאמר כי יש קשרית אחת חמה אך ללא טיפול לאורך השנים לאור כך שרק tsh נמוך . לאחרונה עברתי רופאה שנתנה לי את הבדיקות הרגילות ועוד 2 בדיקות נוספות לבלוטת התריס התוצאות הן : Tsh - 0.374 (טווח התקין 0.55-4.78) T3- בנורמה t4- בנורמה THYROGLOBULIN Ab- 666 ( הטווח התקין 0-40 ) ANTI THYROID PEROXIDASE- 95.6(טווח - כל ערך מעל 60 זה חיובי ) לציין כי יש תסמינים של עייפות, הזעות בלילה - עד היום לטענת הרופא המטפל זה לא קשור לבלוטת התריס. מה אומרות התוצאות ?

אלו נוגדנים, לא קשורים ישירות לפי התיאור שלך

07/01/2023 | 20:24 | מאת: ימית

אז זה אומר שהתשובות תקינות ?

יש נוגדנים אך אין קשר ישיר לקשר חם

08/01/2023 | 15:51 | מאת: נטע

שלום רב דר קצת בהקשר לשאלת הגברת, גם לי בבדיקות הדם יוצא כבר 3 חודשים נןגדים בכמות גבוהה- 300-340. נוטלת מידי יופ 50 מג יוטירוקס. האם נדרש להוריד נתון זה וכיצד הוא אמור להתאזן? תודה

09/01/2023 | 15:32 | מאת: ימית

עדיין לא הבנתי, האם התוצאות מצריכות טיפול ? ללא קשר לקשרית, מה אומרות התוצאות ? במידת הצורך האם ניתן לקבוע אלייך תור ?

תוצאות של נוגדנים לא קובעות אם לטפל או לא אלא ה TSH כל הפרטים לקביעת תור באתר שלי https://www.medreviews.co.il/provider/dr-aviran-nirit#contact-doctor-section

מה שחשוב זה ה TSH

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת