אשמח לדעתך

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

27/12/2022 | 20:37 | מאת: Linoy

בת 43 בריאה בדרך כלל למעט מתח נפשי בשנה האחרונה , לא מעשנת , 44 קילו, 1.66 סמ, רזה מאז ומעולם, גנטי.. השימוטו 76, תת פעילות בלוטת התריס לא קבועה .. כאשר אני עושה בדיקת tsh בזמני מחזור וסת היא יוצאת עם חריגה קלה לכיוון התת פעילות .. כאשר אני עושה בדיקת בלוטת התריס בזמנים רגילים שלא בזמן ווסת היא יוצאת בטווח הנורמה.. איזה הסבר יש לתופעה ? לדעתך.. אציין שההורמונים t3 ו t4 יוצאים תמיד בטווח הנורמה כולל בימי הווסת, יש סיבות אפשריות לתופעה הזו לדעתך ? בדיקות דם רגילות שגרתיות תקינות. בירור קרדיאלי מקיף תקין למעט פעימות מוקדמות גם בימים של סביב המחזור/ביוץ. יכול להיות מצב של תת פעילות חריגה קלה אך ורק בימי המחזור החודשי ואז בזמן רגיל הבלוטה יוצאת פיקס ? כי זה מה שקורה אצלי .. אשמח לדעתך תודה רבה

בהחלט אפשרי

28/12/2022 | 13:22 | מאת: לינוי

אילו סיבות יכולות להיות לדעתך שהווסת משפיעה על בלוטת התריס רק בימי המחזור והביוץ? תופעה מוזרה וואוו איזה קטע .. זה מלחיץ, לא? כי זה משפיע על פוריות אם ככה..

כנראה קשור להורמונים אסטרוגן ופרוגטסרון

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת