שאילה על בדיקת דם אחרי נטילת דסקמטזון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

22/12/2022 | 12:48 | מאת: רים

צהריים טובים האנדוקרינולוגית נתנה לי לפני שבועיים לעשות בדיקת דם אנדו הרמון קוד 6 לפני הבדיקה אני צריכה לקחת 2 דקסמטזון והיה אמור שהיום אעשה את הבדיקות לקחתי את התרופה אך לא הגעתי לעשות את הבדיקות אני מתכוונת לעשות אותם ביום ראשון האם אני צריכה לקחת עוד 2 קדורים לפני הבדיקה??

בדיקת קורטיזול אחרי דקסמתזון חייבת להתבצע למחרת נטילת הכדורים ולא מומלץ לקחת שוב בהפרש זמן כזה אלא לחזור על התהליך בעוד מספר שבועות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת