פוטסיום גבוה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

21/12/2022 | 20:44 | מאת: גלעד

שלום אני בן 26 גובה 1.80 משקל 67 קג. מתאמן 2-3 פעמים בשבוע כשעה בחדש כושר. ללא בעיות רפואיות ידועות. לפני שנה בבדיקת דם ההמוגלובין היה קצת מתחת לנורמה. הרופא הציע לחזור על זה אחרי כשנה. בבדיקת דם שבוצעה לפני כחודשיים ההמוגלובין תקין וכימיה תקינה אבל הפוטסיום היה גבוה 5.6 ( הנורמה עד 5.1 ). הרופא אמר שאולי זה סתם טעות מעבדה ונחזור אחרי חודש. לפני שבועיים חזרתי על הבדיקה והפוטסיום המשיך לעלות ל 5.85 כל יתר בדיקות הכימיה תקינות. בהסתכלות על בדיקות אחורה בעבר הפוטסיום תמיד היה תקין בערך 4.5. הרופא אמר שזה לא תקין אבל אין תסמינים ואולי הסיבה לפוטסיום הגבוה היא אופן לקיחת הדם וביקש מהאחות לקחת לי דם בלי הגומי שלוחץ על שריר הזרוע. ביצעתי אתמול בדיקה חוזרת בלי הגומי על הזרוע והפלא ופלא הפוטסיום חזר להיות תקין 4.6 עם זאת כתוב hemolytic index = 37 ( הנורמה 0-30 ). אצין שבכל ה 10 שנים האחרונות אותה אחות תמיד עשתה לי את הבדיקות והיו כמה בדיקות עם הגומי שפוטסיום היה תקין. האם לדעתך תוצאה תקינה בלי הגומי על הזרוע אבל עם אינדקס המוליטי גבוה היא בסדר ומעידה שכנראה פוטסיום תקין והבעיה היתה באופן לקיחת הדם? האם במצב כזה נדרש עוד בירור? תודה רבה

מדובר בתופעה נפוצה שקשורה לצורת לקיחת הדם ולא מעידה על בעיה רפואית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת