קשרית בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

20/12/2022 | 21:39 | מאת: יעל

שלום, בשנת 2014 התגלתה אצלי במקרה קשרית בבלוטת התריס שהצריכה fna ואובחנה כשפירה. ידוע על קשריות קטנות נוספות. הייתי במעקב, פעם אחרונה במרץ 2019, הקשרית היתה בגודל 8×9×15 מ"מ ההגדרה היתה TIRAD1 וצויין שאין שינוי משמעותי בהשוואה לבדיקות קודמות. השבוע הייתי במעקב נוסף ובתוצאת האולטרסאונד כתוב קשרית היפואקוגנית בגודל 2 ס"מ, מומלץ FNA, TIRAD4. הבדיקה נערכה בקופח בעוד הבדיקות הקודמות נערכו בבית חולים כך שהבדיקה הפעם לא הושוותה לזו הקוגמת. האם יתכן ומדובר רק על הבדל בין טכנאים? מה הסיכוי של קשרית שפירה להפוך לסרטנית? במידה וסרטנית, האם 2 ס"מ נחשב גדול? אובחנתי לפני 4 חודשים עם סרטן שד, האם יתכן ויש קשר בין הדברים? (אני בת 42). מה הדחיפות לביצוע FNA? כרגע אפילו תור לאנדו לא מצליחה לקבוע לפני מרץ. תודה מראש

לא רק הגודל השתנה אלא גם מרקם הקשרית ולכן נראה שיש לשקול FNA כן חשוב לבצע השוואה אני ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג, בלי לחץ

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת