מטפורמין ותפקודי כליות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

14/12/2022 | 21:02 | מאת: רבקה

שלום אישה מבוגרת עם רקע של יתר לח"ד וסכרת. מטופלת בסכרת במטפורמין במינון המקסימלי, 3 כדורים ליום, והמוגלובין מסוכרר באזור 6. בשגרה רמת קריאטנין 1.2 ורמת GFR באזור 45. בבדיקת דם אחרונה עליה ברמת קריאטנין 1.6, ורמת GFR ירדה ל-31 (אולי תוצאה של משהו שגרם לירידה הזו וזה יחלוף?) אשלגן גם היה גבוה - 6 הומלץ להפסיק את אחת מהתרופות של הלח"ד (אלדקטון) בגלל האשלגן. 1. אם המוגלובין מסוכרר באזור 6 זה נחשב שהסכרת מאוזנת או שיש עוד פרמטרים שיש להתייחס אליהם? 2. האם ברמת GFR של 31 מותר להמשיך במטפורמין במינון של 3 ליום? 3. איזה בעיה יכול לגרום מטפורמין כשיש בעיה עם התפקוד הכלייתי? יש סימנים לזהות אם זה גורם לבעיה? תודה

אין משמעות ל A1C בנוכחות GFR ירוד אסור להמשיך 3 מטפורמין ליום יש לפנות בהקדם לרופא המטפל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת