מטפורמין וגסטריטיס אטרופי אוטואימוני

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

25/11/2022 | 21:00 | מאת: אבי

שלום, בן 40, יש לי גסטריטיס אטרופי אוטואימוני שגורם לבעיה בספיגה של B12 ולכן אני נוטל באופן קבוע B12 לשמור על ערכים תקינים וכמו כן מקפיד לעבור גסטרוסקופיה כל שנה. אובחנה אצלי סוכרת סוג 2 לפני כשנתיים, אך ערכי סוכר בצום ו A1C כל 3 חודשים היו בשליטה טובה ולא חייבו התערבות תרופתית. בחמישי אחרון לצערי זה השתנה כשסוכר בצום עמד על 211 ונמצא גם גלוקוז בשתן 250 כך שאני לפני יעוץ אנדוקרינולוגי להתאמת תרופה. כמה שבועות לפני הבדיקת דם האחרונה הייתי אצל אנדוקרינולוגית שהמליצה על ג'רדיאנס, אך אני לא בטוח שרוצה להתחיל מהתרופה הספציפית הזאת היות וגורמת לדלקות בדרכי השתן. הייתי דווקא מעדיף להתחיל טיפול במטפורמין הידועה והמוכרת יותר מזה שנים. ידוע שמטפורמין מפחית ספיגה של B12. כרגע לוקח B12 שלוש פעמים בשבוע והשאלה 1. האם יש מניעה בנטילת מטפורמין כשברקע גסטירטיס אטרופי אוטואימוני? 2. האם יש צורך להגביר מינון של B12 ולקחת כל יום אם משלבים עם מטפורמין? תודה, אבי

אין מניעה מנטילת מטפורמין ולרוב B12 שלוש פעמים בשבוע זו מנה מספקת אך חשוב לזכור שהמטפורמין הוא תרופה חלשה יחסית ובכל מקרה יש להתייעץ עם האנדוקרינולוגית

27/11/2022 | 22:53 | מאת: אבי

שלום, כאמור לפי תוצאות בדיקות דם מחמישי אחרון גלוקוז 211 לאחר צום ועדיין מחכה לתוצאות A1C שיתקבלו בימים הקרובים. רופא משפחה אמר לי לקחת גלוקומין 3 פעמים ביום לאחר ארוחה, אך לאחר קריאת הודעות בנושא בפורומים השונים אני מקבל רושם שמדובר במינון התחלתי גבוה מדי. היום כבר לקחתי גלוקומין בצהריים ובערב סה"כ 2 כדורים. השאלה אם יכול ממחר לקחת חצי טבליה בבוקר וחצי בערב ולאחר שבוע להעלות ל 2 טבליות בוקר וערב? מתי מתחילים לראות בד"כ השפעה של הגלוקומין על ערכי הגלוקוז בדם? רכשתי גם מד סוכר וגם פה אני לא יודע כמה פעמים למדוד. רופא משפחה אמר לי למדוד מחר לפני אחרוחה ושעתיים אחרי ארוחה כך שאם אוכל 3 פעמים ביום מדובר ב 6 מדידות? האם יש צורך בכמות רבה כזאת של מדידות ומה לגבי המשך וכמות מדידות ביום בשבועות הקרובים?

רצוי להעלות את המינון בהדרגה כדי למנוע תופעות לוואי, השפעה בד"כ תוך כשבועיים, מי שנוטל רק גלוקומין לא צריך למדוד סוכר כ"כ הרבה

28/11/2022 | 16:39 | מאת: אבי

שלום, תודה על תגובתך. היום הגיעה תוצאת A1C שעומדת על 9.4. בשיחה היום עם האנדוקרינולוגית המטפלת היא המליצה על אינסולין בזאלי בשבועיים הקרובים בנוסף ל 2 כדורי גלוקומין בוקר וערב. אני מבין שהערכים גבוהים, אבל אני בתזונה מאוזנת והשאלה אם גם את היית תומכת בטיפול באינסולין (בכמויות קטנות) בשלב התחלתי של הטיפול התרופתי בגלוקומין? תודה אבי

אני לא בטוחה אבל קשה לומר כך כשלא כל המידע והמדידות לפניי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת