תוצאות חריגות בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

10/11/2022 | 07:33 | מאת: עמידן

ד"ר שלום הבת שלי קיבלה את התוצאות הבאות בבדיקת דם (הבדיקות ניתנו ע"פ הפניה של אנדוקרינולוג , תור טלפוני): טסטוסטרון – Testosterone - 1.6 (גבול עליון 1.4 ) אנדרוסטנדיון – Androstenedione - 3.6 (גבול עליון 3.4 ) לפי ד"ר גוגל תוצאה גבוהה יכולה להעיד על בעיה כלשהי. מאחר והתור הקרוב ביותר (תור טלפוני) לאנדוקרינולוג הוא בעוד חודש וחצי, רציתי לדעת האם התוצאות הנ"ל תקינות עבור בחורה בת 22 ? ואם לא האם נדרש טיפול בהקדם ומהו? תודה

לצערי אין לי מספיק מידע, מדוע נשלח, בדיקות נוספות ועוד ניתן להמתין חודש וחצי

12/11/2022 | 12:15 | מאת: עמידן

ד"ר שלום, הסיבה שביתי ביצעה בדיקה הינה בשל נשירת שיער, בנוסף יש לה צלקות אקלואידיות בגב (אם זה קשור) מצרף את כל תוצאות הבדיקה, כולל החריגות , אולי זה יאפשר לך לתת תשובה לשאלתי, תודה TSH - 1.69mIu/l Prolactin - 173 mIU/l LH - Luteinizing Hormone - 1.2IU/l FSH - 7.6IU/l Estradiol (E2) - 363pmol/l Progesterone - 3.6nmol/L Testosterone Total - 1.6 nmol/l Hydroxyprogesterone-17 - 3.84nmol/l Cortisol 8 am (B) - 437 nmol/l DHEA-S - 9.6 µmol/L Androstenedione - 3.6 ng/ml Complement-C3 - 117.6 mg/dl Complement-C4 - 30.7 mg/dl

אין משהו שלא יכול להמתין כמה חודשים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת