תועלת מתוספת ויטמין D

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

31/10/2022 | 21:41 | מאת: אברהם ל.

שלום אני גבר בן 72 רזה. מאסת שריר נמוכה. לא פעיל ספורטיבית. בצפיפות עצם יצא אוסטאופורוזיס די משמעותי מינוס 4. כמעט ולא נחשף לשמש עובד במחקר רוב היום במעבדה. כל החיים לא אכלתי מוצרי חלב ולא נחשפתי כמעט לשמש. הרופאה המליצה שאקח ויטמין D היות ובבדיקת דם יש לי רמות של 16 NG שזה נמוך מאוד. האם יש באמת תועלת מלקחת טיפות ויטמין D? לא התעמקתי אבל ראיתי שיש מחקרים וכתבות שמראים שאין ממש תועלת מתוספת ויטמין D ואולי בכלל מי שיש לו ויטמין D בערך גבוה זה בגלל שהוא פעיל יותר ובחוץ ובשמש וכו'. האם לקחת 1200 יחידות ויטמין D ביום באמת יקטין סיכון לשברים ויועיל במשהו בריאותית? תודה רבה

בהחלט מומלץ לקחת ויטמין די בטיפות, המחקרים שאתה מדבר עליהם נעשו על אנשים שלא היה להם חסר מלכתחילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת