Late onset cah והריון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

31/10/2022 | 00:53 | מאת: דנה

שלום וברכה אני בת 28 מאובחנת עם nncah (עברתי בדיקה גנטית בהדסה). בעלי אינו נשא. יש לי תאומות בנות 5. ההריון הושג לאחר שלקחתי דקסמטזון (רק לפני ההריון) והשראת ביוץ באמצעות טיפולי פוריות (הורמונים). כיום, התחלתי שוב טיפולים. התייעצתי עם 2 אנדו ואחד אמר שכדאי לקחת דקסמטזון והשני אמר שלא. אני מעדיפה כמובן שלא (תופעות לוואי). אני מבולבלת מאוד! אשמח לדעת מה הסיכון באי לקיחת סטרואידים. האם זה רק מקשה על כניסה להריון או שישנו סיכון? תודה רבה!

אין לפני את כל המידע אבל היום נותנים דקסמתזון במקרים מעטים וספציפים, מציעה שתפני לאנדו שמומחה במחלה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת