בדיקות הורמוני מין בדם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

30/10/2022 | 23:51 | מאת: גבר אלמוני

שלום ד"ר נירית אבירן אני בן 31, חי אורח חיים בריא, ולא נוטל תרופות כלל. ביצעתי בדיקות דם בבוקר (כ- 3 שעות לאחר יקיצה) כדי לברר כמה עניינים מבחינה הורמונאלית. להלן התוצאות: FSH – 9.54 mlU/mL LH – 5.13 mlU/mL Prolactin – 211.84 mlU/L Testosterone Total – 27.20 nmol/L Estradiol – 121 pmol/L Progesterone - 0.8 nmol/L בדו"ח המעבדה שנמסר לי, ערך הפרוגסטרון כל כך גבוה, שהוא נמצא מחוץ לטווח הנורמה של 0 - 0.6. גם ערך האסטרדיול יחסית גבוה. אודה לחוות דעתך בעניין. מטריד אותי שלהורמוני המין הנשיים נמצאו ערכים גבוהים אצלי. על מה מעידים בדרך כלל ערכים גבוהים כאלו אצל גברים? כיצד ניתן להוריד את רמות הפרוגסטרון והאסטרדיול בגוף? אילו השלכות יש לכך?

חריגות כאלה ללא קליניקה לרוב נובעות מבעיה במעבדה, יש לפנות לרופא המשפחה לבדיקה גופנית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת