קורטיזןל ומשחת דרמקומבין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

15/09/2022 | 13:15 | מאת: יעל

שלום, יש לי שפשפכת כרונית פלוס דלקת מסביב לציפורן בשתי הבהונות ברדליים(יש בציפורניים פטרת) כבר 4 חודשים. האם מותר למרוח כמה חודשים את המשחה דרמקומבין או טבעדרם שמכילות סטרואדים או שזה עלול לגרום לאדיסון אם אפסיק? יש לציין שאני גם לוקחת משאף סימביקורט במינון גבוה לאסתמה שהבנתי שהוא נותן כ 1 מ"ג פרדניזון ביום. המקום מאוד כואב לי ליד הציפורן. אני מורחת יש הטבה אך כעבור כשבוע הכאב הממש חזק חוזר. אין מוגלה רק אדמומיות. תודה רבה

יש לפנות לרופא המשפחה, בעקרון מריחה כזו לא גורמת בד"כ לאדיסון

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת