האם יש לזה השפעה על תוצאת מדידת הסוכר?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

23/08/2022 | 11:36 | מאת: עוז

שלום, 1. האם יש הבדלים בין מדידת סוכר ביתית לבין בדיקת סוכר בקופ"ח? אם יש, כמה ההפרש? ולאיזה כיוון זה ההטייה? 2. האם שימוש בספריי סטרואידלי כמו אבאמיס, סטרונז וכדו' משפיע על תוצאות בדיקת סוכר בצום? א"כ האם מי שמשתמש בספריי באופן קבוע אינו יכול לסמוך על תוצאות בדיקת סוכר בצום? במקרים גבוליים למשל, אם זה קצת מעל 100 שאצל אדם רגיל זה נחשב לטרום סוכרת, ואם השימוש בספריי מעלה את רמת הסוכר זה אומר שלא מדובר בטרום סוכרת או שלא משנה מה הסיבה לעליה גם אם היא משנית לשימוש בתרופה זה עדיין נחשב לטרום סוכרת? תודה

יש הבדל משתנה בין רמות הסוכר באצבע לבין הוריד (קו"ח) ספריי עלול להשפיע מעט על התוצאה, לרוב לא ישפיע משמעותית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת