פרולקטין גבוה מאוד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

31/05/2022 | 09:49 | מאת: הה

שלום. אני לפני כמעט שנתיים יצא לי בבדיקות דם פרולקטטין גבוה מאוד בסביבות ה2000. לקחתי קבותרים- הMRI יצא תקין. בכניסה להריון הפסקתי. לאחר כ3 חודשים אחרי הפסקת ההנקה חזרתי על הבדיקה 3 שעות לאחר הקימה והיה 1600 בערך, לאחר חודש ללא טיפול בהוראת הרופא חזרתי על הבדיקה כשעתיים לאחר הקימה ויצא בערך 1100. הרופא שלח אותי שוב לMRI. רציתי לשאול מה יכולות להיות הסיבה לתוצאות גבוהות כל כך, והאם שעתיים לאחר הקימה מספיקות.

פרולקטין יש לבדוק לפחות 3 שעות מהקימה, ככל הנראה יש לך גידול קטן שמפריש פרולקטין (פרולקטינומה)

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת