פעימות מוקדמות בעקבות הורדת מינון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

17/05/2022 | 11:20 | מאת: קרן

היי, נואשת לעזרה. בת 37. אני עם האשימוטו 23 שנים. לפני חצי שנה ניסיתי (בעקבות המלצה חסרת אחריות) להוריד מינון של יוטירקס, לקחתי 100 מג ביום, הורדתי ליום 100 יום 50, ואחרי שבוע ל-50 כל יום. במהלך אותו חודש הרגשתי פעימות מוקדמות שהולכות ומחמירות, בערך 7000 ביממה, בבדיקת דם הבלוטה השתגעה והגיעה ל70. באותו יום חזרתי למינון 100, חשבתי שהפעימות יעברו בהתאם. עברה חצי שנה, אני מאוזנת חודש וקצת כמו שצריך (1.27) והפעימות לא עוברות. (הייתי אצל המון אלקטרופיזיולוגים, המון בדיקות, כרגע זה פעימות) אני מאוד סימפטומטית וזה הפך אותי לבנאדם מת. 2 שאלות: 1. תהיתי אולי עצם זה שחזרתי בבת אחת למינון הרגיל, אולי גם לא היה טוב ופתאום היוטירקס לא טוב לי, אולי שווה לנסות כדור אחר? 2. יכול להיות שלוקח לגוף כמה חודשים לחזור לעצמו מהרגע שבדיקת הדם מאוזנת? כי כרגע זה מרגיש שפשוט יש לי נזק בלתי הפיך. חסרת אונים ובדכאון, תכננתי גם לעשות טיפולים כדי להכנס להריון והכל נדחה בגלל המצב. אשמח לעזרה.

לא נראה שיש קשר בין הפעימות לטיפול, פעימות עלולות להפיע דוקא בעליה במינון ואל בהפחתתו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת