יוטירקס וירידה במשקל

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

26/04/2022 | 15:50 | מאת: שני

שלום, אני בת 39. 10 שנים לוקחת 100 מק"ג יוטירקס וה tsh תמיד היה מתחת ל 2.5 עם הטיפול. בשנה האחרונה עליתי ל 85 קילו בגלל הרבה אכילת מתוקים(כנראה לא בגלל הבלוטה) ועקב קשיי בליעה התחלתי ללעוס את היוטירקס ובעבר בלעתי. עכשיו יצא לי tsh 4.5. רופאת אנדו פעם אמרה לי שהכי טוב שיהיה מתחת ל 2.5. האם tsh 4.5 יכול להשפיע על קצב ירידה במשקל לרעה בהשוואה ל 2.5? T3 ו t4 בנורמה עכשיו. האם ייתכן שספיגת היוטירקס נפגעה כי אני לועסת אותו? האם אפשר להוסיף פעמיים בשבוע עוד 100 מקג"? תודה רבה

לא סביר שזה הגורם להשמנה, לגבי לעיסה אני לא בטוחה שמותר ללעוס , יש לבדוק עם רוקח. יש גם תכשירים בטיפות/נוזל, אולי זה הפתרון או להמיס במים כמו לתינוקות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת