בדיקת דם לאינסולין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

05/12/2021 | 21:51 | מאת: שני

שלום אני בת 36 עם שחלות פוליציסטיות עם היקף בטן 110 ומאובחנת 12 שנים עם תנגודת לאינסולין ולוקחת 12 שנים גלוקומין אחד. עקב קושי בכניסה להריון רופאת נשים המליצה לי להתייעץ עם רופאת אנדו על לקיחת 2 גלוקומין כי ספורט עקב פציעה אורתופדית אני לא יכולה לעשות. עשיתי תור טלפוני בקופה עם הרופאת אנדו והיא צעקה עליי שמבחינתה אין לי תנגודת לאינסולין עם סוכר 76. הסברתי לה שיש את האבחנה במחשב ושזה הערך עם גלוקומין וכשאובחנתי הסוכר היה 82. היא אמרה לי שכל הרופאים מדמיינים ואין לי תנגודת לאינסולין למרות שהסברתי לה שעשיתי בדיקת העמסת סוכר רק שפשוט הייתי אז בקופה אחרת. היא סיימה את השיחה תוך 3 דקות ואמרה שיכול להיות שגם גלוקומין אחד אני לא צריכה לקחת. שאלתי אותה איך אפשר להוכיח לה שיש לי עדיין תנגודת אז היא אמרה תפסיקי חודש עם גלוקומין ותעשי העמסת סוכר וגם לא נתנה הפניה. בהעמסת הסוכר לפני 12 שנים התעלפתי והיו לי תסמינים קשים של היפו והאחיות נתנו לי לשכב כל הבדיקה. האם כדאי בכל זאת לעשות העמסת סוכר? והאם בדיקה של אינסולין בדם ללא העמסת סוכר עם הגלוקומין תוכל קצת לתת מושג ולעזור? תודה רבה

מאחר ואיני בקיאה בכל הפרטים קשה לי לענות, אפשר לבדוק רמת אינסולין אבל העמסה מדויקת יותר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת