תוצאות בדיקות קורטיזול

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

21/11/2021 | 06:39 | מאת: שגית

ד"ר שלום מזה כשנה סבלתי מתופעות של עייפות חולשת סחרחורות דופק מהיר היו כמה מקרים של היפרפיגמנטציה בקפל המרפק עשו המון בדיקות כולל mri מוח תקינות לפני שלוש שנים רמת קורטיזול 500 לפני 4 חודשים 195 לפני חודש קורטיזול מתחת לנורמה 64 ו acth 5.5 האנדוקרינולוגית אמרה להתחיל מיד פרדניזון 7.5 מ"ג ליום למשך חודש ללא בדיקות נוספות ולא היתה מוכנה לענות לשאלות 1. הייתי ערה לפני הבדיקה 24 שעות האם יתכן שזה הגורם לתוצאה הנמוכה? הבנתי שרמות קורטיזול מושפעות מזמן הערות בנוסף בדיקה בוצעה 3 ימים אחרי mri עם הזרקת יוד והבנתי שזה יכול להשפיע על רמת acth? האם יתכן שהתוצאות שגויות 2. אני לוקחת כבר שלושה ימים 5 מ"ג ויש לי תכיפות ממש גדולה במתן שתן וצימאון קיצוני, כתוב על התרופה לפנות לרופא בדחיפות קבעתי תור אבל לא היה דחוף ואני לא יודעת אם להמשיך בינתיים? 3. לא קרה שום דבר בשנה האחרונה שיכול להיות מהגורמים למחלת אדיסון ראשונית או שניונית זיהום תרופות מחלה אוטואימונית או חלילה אחרת האם הגיוני לעשות אבחנה ולתת טיפול שהוא עצמו יכול לפגוע ביצור האנדוגני ולגרום למחלת אדיסון ללא בדיקות נוספות או אפילו מבחן דינמי של acth אני לא יודעת מה לעשות, גם להפסיק טיפול הבנתי שאסור אני ממש מיואשת אשמח לתשובתך תודה

לצערי חסרים לי הרבה פרטים וזה לא אחראי למתן מענה כאן ואני מציעה שתפני בהקדם לרוטפא המשפחה ואחכ לאנדוקרינולוגית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת