היפרקורטיזוליזים שלא ברור מקורו

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

25/05/2021 | 23:14 | מאת: אבי

ד"ר אבירן הנכבדה. ראשית תודה על הפורום הנפלא ועל התמדתך הבלתי נלאת! בעבר כבר התייעצתי איתך באמצעות הפורום. בן 60, ברקע שלל אבחנות לא פתורות.... מיקרו אדנומה היפופזרית, סכרת גבולית (מטופל בגלוקומין), תסמונת שפעול תאי פיטום, mgus, יתר ל"ד, carotid body hypersensitivity, אוסטאופניה, לויקוציטוזיס ועוד. בבדיקות אחרונות: קורטיזול 8 בבוקר 641 (במכבי עד 608) קורטיזול ברוק בחצות 0.17 (עד 0.12) קורטיזול חופשי בשתן 291 (עד 75) קורטיזול אחרי מבחן דיכוי 1 מג 54 ברשותך: 1. האם 54 נחשב דיכוי מלא? 2. האם יש עוד הסבר לרמות הקורטיזול הגבוהות מלבד קושינג? תודה מקרב לב, אבי

אבי שלום תודה על ההערכה האם נטלת לאחרונה סטרואידים? הורמונים כלשהם? אפילו במשאף או משחה

26/05/2021 | 08:56 | מאת: אבי

בוקר טוב, לא נטלתי שום סטרואידים בכל צורה שהיא. רק כמובן 1 מ"ג דקסמטזון לפני מבחן הדיכוי אבל בוצע יום אחרי יתר הבדיקות תודה!

אז התוצאות חשודות מעט, ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג

26/05/2021 | 10:45 | מאת: אבי

תודה רבה! כמובן שאהיה בעוד חודש+ אצל אנדו.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת